Liemerse portretten

In samenwerking met dagblad De Gelderlander portretteerde een werkgroep van de fotokring gedurende 2012 opmerkelijke inwoners van de Liemers. De foto’s zijn in de zaterdagse editie van de Gelderlander afgedrukt en staan ook op deze pagina.

Arend Kraaijenbrink, de laatste nog levende stadsboer uit Doesburg.  Hij vierde pas zijn 83e verjaardag en zit nog vol verhalen over zijn werk, zijn kegelclub en historie van Doesburg (foto Ton Nijhuis). Niet gepubliceerd.
Arend Kraaijenbrink, de laatste nog levende stadsboer uit Doesburg. Hij vierde pas zijn 83e verjaardag en zit nog vol verhalen over zijn werk, zijn kegelclub en historie van Doesburg (foto Ton Nijhuis). Niet gepubliceerd.
Sander Teunissen uit Duiven. Sander werkt vier dagen per week op de kinderboerderij in het Horsterpark in Duiven. Trots laat Sander één van de Vlaamse reuzen zien (foto Ivo Scholten). Gepubliceerd 22 december.
Sander Teunissen uit Duiven. Sander werkt vier dagen per week op de kinderboerderij in het Horsterpark in Duiven. Trots laat Sander één van de Vlaamse reuzen zien (foto Ivo Scholten). Gepubliceerd 22 december.
Kunstenares Margreet ter Beek uit Westervoort  maakt glasobjecten en glassieraden. Ze geeft les in brandschilderen en glas in lood (foto Leo Wouters). Gepubliceerd op 15 december.
Kunstenares Margreet ter Beek uit Westervoort maakt glasobjecten en glassieraden. Ze geeft les in brandschilderen en glas in lood (foto Leo Wouters). Gepubliceerd op 15 december.
Wijnand Oosterhof geeft als regisseur aanwijzingen aan de spelers van de toneelvereniging Vol Animo in Duiven (foto Piet Derksen). Gepubliceerd 8 december.
Tandarts B. van Munster van tandartsenpraktijk De Broeklanden in Westervoort (foto Fred Sparreboom). Gepubliceerd 1 december.
Daniëlle Stam, postbezorger in Lobith en Tolkamer (foto Wim Peters). Gepubliceerd 24 november.
Bart Jansen uit Pannerden onderhoudt als vrijwilliger het kerkhof. Het monument ter nagedachtenis aan hen die niet vergeten mogen worden, heeft zijn speciale aandacht (foto Herman Vreman). Gepubliceerd 17 november.
Nady van Dalen uit Babberich trainend met haar paard (foto Ina Kotterman). Gepubliceerd 10 november.
Theo Thielking uit Lobith op zijn favoriete visstek aan de Oude Waal in Herwen (foto Ivo Scholten). Gepubliceerd 3 november.
Eef Peters uit Greffelkamp bij Didam. Het is traditie om elk jaar rogge te maaien. Eef is bezig met het aanscherpen van de zicht (foto Leo Wouters). Gepubliceerd 27 oktober.
René Wijnbergen werkt als vrijwilliger in kruidentuin Deelhoven, achter de muren in het centrum van Zevenaar. Deelhoven maakt deel uit van landgoed Huis Sevenaer (foto Ton Nijhuis). Gepubliceerd 20 oktober.
Ronald Evers in zijn hobbycentrum in Westervoort (foto Fred Sparreboom). Gepubliceerd 13 oktober.
Frans Kleintjes ‘s morgens vroeg op weg vanuit Zevenaar naar zijn werk in Arnhem (foto Wim Peters). Gepubliceerd 6 oktober.
Drieske Blij in Aerdt, tussen de oude Rijnstrangen geboren en getogen, samen met de dieren op z’n favoriete plek (foto Herman Vreman). Gepubliceerd op 29 september.
Jos Wieggers uit Lobith bezig met de verzorging van zijn konijnen (foto Ina Kotterman). Gepubliceerd 22 september.
Dorpsslager Theo Scholten uit Groessen toont een prachtig stuk mals rundvlees (foto Piet Derksen). Gepubliceerd 15 september.
Bart de Reus uit Nieuw-Dijk poot de zelf gezaaide boerenkoolplanten in zijn moestuin (foto Ivo Scholten). Gepubliceerd 8 september.
Bart de Reus uit Nieuw-Dijk poot de zelf gezaaide boerenkoolplanten in zijn moestuin (foto Ivo Scholten). Gepubliceerd 8 september.
Will Schropp uit Duiven. Will is bezig met een houtsnijwerk in zijn atelier in Duiven (foto Leo Wouters). Gepubliceerd 1 september.
Robin Bremer is fanatiek boogschutter van schutterij St. Andreas (foto Piet Derksen). Gepubliceerd 30 juni.
Herman Thomassen uit Zevenaar. Herman verzorgt fotocursussen voor de volksuniversiteit te Zevenaar (foto Fred Sparreboom). Gepubliceerd 23 juni.
Ronald, hoofdacceptant Aanbiedstation Gemeente Zevenaar, aan het werk op een drukke donderdagmiddag (foto Wim Peters). Gepubliceerd 16 juni.
Geert en Rietje Hermans uit Duiven en hun vrienden Willem en Annemarie de Kleijn met de elfjarige boerenfox Rinus. Rinus heeft het Pieterpad afgelegd en krijgt het Pieterpadcertificaat (foto Herman Vreman). Gepubliceerd 9 juni.
Wim Boerhof uit Tolkamer en zijn zoon Fred Boerhof uit Zevenaar. Op een duo-scootmobiel van verpleeghuis Dijkzicht genietend van het mooie weer aan de kade (foto Ina Kotterman). Gepubliceerd 2 juni.
W. van de Graaf uit Duiven. Hij is gepensioneerd, wil nog actief zijn en zegt met een lach: “Ik kan naar de sportschool gaan om fit te blijven en dan kost het me geld. Nu breng ik post rond, blijf ik fit en krijg geld toe!” (foto Ton Nijhuis). Gepubliceerd 26 mei.
Paul Gerver uit Duiven laat zijn hond uit op de Galstraat in Lathum (foto Ivo Scholten). Gepubliceerd 19 mei.
Margreet Frankot uit Doesburg. Margreet is kunstenaarsdochter, vrijwilligster in de kruidentuin en stadsgids (foto Leo Wouters). Gepubliceerd 12 mei.
Eric Bles uit Wehl bezig met de inkoop van vee voor zijn slagerij (foto Piet Derksen). Gepubliceerd op 5 mei.
Rietje Lether uit Oud-Zevenaar helpt bij elk evenement in Ooij en Oud-Zevenaar (foto Herman Vreman). Gepubliceerd 28 april..
Badmeester Moreno Morais uit Doesburg. Moreno geeft al jaren dagelijks les aan jong en oud in het Lentebad in Zevenaar. Op de foto krijgt Szymon Janus zweminstructie (foto Wim Peters). Gepubliceerd op 21 april.
Ben Koenders uit Westervoort, gepensioneerd chemicus, werkt met veel plezier op zijn stukje land bij volkstuincomplex De Kavel (foto Ton Nijhuis). Gepubliceerd 14 april.
Inge Boeijen werkt als podotherapeut bij Serrèe in Duiven (foto Fred Sparreboom). Gepubliceerd 7 april.
Anita Mosterd uit Duiven met haar honden Rinus en Bowie in het Horsterpark (foto Ivo Scholten). Gepubliceerd 31 maart.
De Zevenaarse Jonkheer Huub van Nispen tot Sevenaer (foto Leo Wouters). Gepubliceerd 24 maart.
Sabine Nijland van de voedselbank voor Zevenaar en Rijnwaarden selecteert levensmiddelen tijdens een inzamelingsactie (foto Jan Dannenberg). Gepubliceerd 17 maart.
Annelies Nass uit Groessen aan het werk bij de ING Bank in Zevenaar (foto Piet Derksen). Gepubliceerd 10 maart.
Snoeier Steenvoort aan het werk in Westervoort (foto Fred Sparreboom). Gepubliceerd 3 maart.
Theo Elfrink, de 'grote' bekende uit Zevenaar. Waar u hem ook tegenkomt, hij is nooit verlegen om een gezellig praatje (foto Wim Peters). Gepubliceerd 25 februari.
Görkem Sarigoz in de theeschenkerij op Landgoed Wielbergen in Angerlo. Op het landgoed worden gehandicapte jongeren begeleid en ieder heeft een eigen taak. Als er gasten komen in de theeschenkerij werkt Görkem daar onder begeleiding van ervaren horecapersoneel (foto Ina Kotterman). Gepubliceerd 18 februari.
Willy Span uit Aerdt. Willy is één van de lectoren van de St.Willibrordusparochie in Herwen en Aerdt. Ook is Willy coördinator van de buurtbus op het Gelders Eiland (foto Herman Vreman). Gepubliceerd op 11 februari.
Maarten de Mol. Hij is dé motor achter het schoolschaaktoernooi in Westervoort (foto Ton Nijhuis). Gepubliceerd 4 februari.
Willy Driessen uit Groessen (foto Ivo Scholten). Gepubliceerd 28 januari.
José Kersten uit Zevenaar, galeriehoudster in Duiven (foto Leo Wouters). Gepubliceerd 21 januari.
De Zevenaarse bloemist Theo Schepers in de weer met orchideeën (foto Piet Derksen). Gepubliceerd 14 januari.
De schippers van de pont bij Pannerden, links Gert Rensen en rechts Raymond Heitkoning (foto Fred Sparreboom). Verschenen in De Gelderlander van 7 januari 2012.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *