Solotentoonstelling Rina Blaauw

 

 

 

Solotentoonstelling Rina Blaauw in verzorgingshuis Liemerije te Zevenaar.

 

 

Van 6 november tot en met 5 februari exposeert Rina Blaauw in verzorgingshuis Liemerije in Zevenaar. Ze exposeert ongeveer vijftig werken die samen een beeld geven van haar recente fotografische activiteiten.

De 70-jarige Zevenaarse fotografeert al zo’n 40 jaar, maar besloot acht jaar geleden haar fotografie een impuls te geven door lid te worden van Fotokring De Liemers. Ze wilde serieuzer gaan fotograferen, beter leren kijken en ook andere onderwerpen oppakken. De Fotokring biedt onder andere goede fotobesprekingen, waardoor ze gewezen werd op zaken waar ze eerder niet zo op lette.

Verdieping zocht ze ook door deel te nemen aan mentoraten van de fotokring en van de afdeling Gelderland-Zuid van de Fotobond. Een mentor neemt je bij de arm en laat je in een sessie van vijf of zes bijeenkomsten intensief aan één onderwerp werken. Verder is ze bij de fotokring – inmiddels voor de derde keer – bezig met een samenwerkingsproject, waarbij een groep van enkele leden gedurende een jaar aan een gezamenlijk onderwerp werkt.

Door deze initiatieven is ze bewuster gaan fotograferen, kijkt ze meer naar compositie en kleur en werkt ze haar onderwerpen dieper uit.

Rina is leergiering; ze vindt een breed scala aan onderwerpen interessant en vindt het leuk om zich in nieuwe onderwerpen vast te bijten. De stillevens in deze expositie zijn daar een goed voorbeeld van. Met dit studiowerk is ze gestart door Corona. Ze vroeg zich af wat ze binnenshuis zou kunnen doen. Ze heeft dit genre opgepakt en goed gekeken hoe je sprekende stillevens bouwt. Daarbij toont ze een goed gevoel voor compositie en weet ze met de belichting veel sfeer in haar beelden te leggen.

In deze tentoonstelling komen ook wat meer experimentele projectjes aan bod, zoals beelden met bevroren bloemen of bizarre spiegelingen op luchtbellen. Daarnaast zijn natuur en landschap en vervallen plekken onderwerpen die door haar zijn uitgewerkt.

Deze tentoonstelling is Rina’s eerste solo-expositie. In maart 2019 nam ze met Fotokring De Liemers deel aan een groepstentoonstelling in het Liemers Museum.