Lezing “Beeldtaal” van Diana Bokje

“Beeldtaal” was het onderwerp van een lezing die Diana Bokje op donderdag 9 december gaf voor de fotokring. Ze leidde een aandachtig publiek door de verschillende mogelijkheden die bewust omgaan met beeldtaal bieden om beter met je publiek te communiceren.

Vanwege de avond lockdown was het een virtuele bijeenkomst via Zoom. De fotocoach liet zien veel ervaring te hebben met het geven van presentaties en leiden van bijeenkomsten via dit medium. Daarvoor kreeg ze uitvoerig complimenten.

Diana onderscheidde in haar lezing verbeeldingskracht, zeggingskracht en scheppingskracht en ging in op de mogelijkheden die je als fotograaf hebt. Ze putte uit haar brede kennis van hedendaagse Nederlandse fotografen om haar betoog trefzeker te illustreren.

Eerder dit jaar publiceerde Diana haar boek “Van maken tot raken”; elementen daaruit kwamen ook tijdens haar presentatie aan de orde. Ze zette haar publiek aan tot nadenken over de eigen fotografische werkwijze en voorkeuren en gaf handvaten voor persoonlijke ontwikkeling.

De fotocoach (bekend van onder meer lezingen, mentoraten, interviews voor Photo31 en cursussen) bracht haar verhaal inspirerend en vol overtuiging. “Ik ken weinig mensen die zoveel taal hebben voor beeld” was een opmerking uit het publiek.