UA-171140605-1

Jubileumexpositie feestelijk geopend

Met een fluitconcert werd de jubileumtentoonstelling geopend.

Met een fluitconcert van zogenaamde roltongen is de jubileumtentoonstelling van Fotokring De Liemers vanmiddag geopend.
In het Liemers Museum was een flink gezelschap (vrienden van het museum, leden en oud-leden van de club, vertegenwoordigers van de Fotobond, overige genodigden) aanwezig bij dit feestelijke gebeuren.
De opening werd ingeleid door voorzitter Joop de Leuw van het Liemers Museum. Ook voorzitter Frank Boots van de Fotobond, de overkoepelende vereniging van amateurfotoclubs, voerde het woord. Hij memoreerde dat De Liemers een landelijk bekende vereniging is die al veel goede fotografen heeft voortgebracht.

Nico van der Meulen, 50 jaar lid, ontvangt een beeldje van een fotograaf van voorzitter Wim Peters.

Fotokringvoorzitter Wim Peters stond uitgebreid stil bij alle belangrijke activiteiten die zich in 1962 voordeden. Zo vermeldde hij het bezoek van John F. Kennedy aan Berlijn en de gevangenneming van Nelson Mandela. En ook werd in Zevenaar een fotoclub opgericht. Erelid Nico van der Meulen was daar bij aanwezig en vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap kreeg Nico een herinneringsbeeldje.
Wim Peters blikte ook vooruit: “We verheugen ons op de komende nieuwe tijd, op ontwikkelingen en ontdekkingen. Maar vooral op het komende jaar waarin wij ons jubileum vieren. En dat vieren wij met een keur aan activiteiten het hele jaar door. Te beginnen met deze tentoonstelling, waarin wij een stand van zaken laten zien van ons huidige werk. De relatie met de werkelijkheid zoals ieder van ons die ziet. Steeds weer anders, verschillend. Hopelijk zal het u verbazen en verwonderen”.
Na het fluitconcert werd de expositie officieel geopend door Wim Peters en Nico van der Meulen. Nico werd ook nog geïnterviewd door de lokale radio-omroep.

Nico van der Meulen (rechts naast voorzitter Wim Peters) toont de eerste foto die hij zelf afdrukte, in 1962. Op de foto staan een paashaas en paaseieren. Voor de zelfgebouwde vergroter offerde hij een mahoniehouten tafel op…

De expositie kreeg veel waardering, niet alleen door het tentoongestelde werk maar ook door de bijzondere presentatie waarbij de hele ruimte gebruikt werd
Tijdens de opening werd ook nog eens het jubileumboek gepresenteerd en de audiovisual “In 50 minuten de wereld rond” beleefde de premiere. Dit is een bijzonder project waarbij een groep leden onder leiding van Jan Dannenberg een audiovisual hebben gemaakt over circa 50 landen. Daarvoor zijn 3.500 foto’s van de leden van de club gebruikt. De audiovisual moet dit jaar op verschillende plaatsen in Zevenaar vertoond worden. De mensen die de show bij de jubileumexpositie zagen waren erg enthousiast.

Voorzitter Frank Boots van de Fotobond feliciteerde de club.

Klik hier om naar het picasa-album met foto’s van de opening te gaan.