f7 toont De Liemers bij Kunstkring

Zeven leden van de fotokring exposeren in november op uitnodiging van de Kunstkring Het Gelders Eiland in het sfeervolle kerkje in Aerdt. De tentoonstelling wordt op zondag 4 november om 14.30 uur feestelijk geopend (onder andere met een optreden van de Westervoortse band Skoeks) en is vervolgens vier zondagen (4, 11, 18 en 25 november) van 14 tot 17 uur te bezoeken.

Ina Kotterman, Ivo Scholten, Wim Peters, Herman Vreman, Geert Leenders, Ton van Vroonhoven en Ton Nijhuis hebben voor deze gelegenheid een collectief gevormd onder de naam f7. Ze zijn ruim een jaar bezig om De Liemers op een bijzondere manier in beeld te brengen. In de toelichting bij de expositie wordt het bijzondere van de streek onderstreept: “Schoonheid gaat niet over extreme landschappen maar zit in de wil van het zien. Op de juiste momenten gaan water, lucht, licht en het Liemers cultuurlandschap samensmelten tot een verrassend eenvoudige schoonheid. Door de duidelijke grenzen van de Liemers en het relatief kleine oppervlak heeft deze streek een duidelijk eigen karakter, die verbazend genoeg door iedereen anders beleefd kan worden”.
De zeven fotografen hebben elk op hun eigen wijze de Liemers in beeld gebracht. Verdiept in het proces van het fotograferen zijn zij zich als ontdekkingsreizigers in hun vertrouwde Liemers gaan voelen. Door deze ervaring onderling te delen en de tussentijdse resultaten aan elkaar voor te leggen zijn zeven bijzondere series ontstaan. De onbevangen bezoeker, die het aandurft om zijn eigen beeld van de Liemers opzij te zetten, zal deze ervaring ook kunnen beleven.
Voor meer informatie zie de website van de Kunstkring

Van de beelden in de expositie is ook een boek gemaakt dat online besteld kan worden bij uitgeverij Blurb. Klik hier voor de bestelprocedure, prijs en een voorvertoning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *