UA-171140605-1

Enorme belangstelling voor f7

Onder een overweldigende publieke belangstelling werd op zondag 4 november de expositie van collectief f7 geopend in de hervormde kerk in Aerdt. Bijna 200 belangstellenden woonden de opening bij.

Kunstkringvoorzitter Stoni Scheurer hijst de vlag voor de fotografen van f7.

De kerk is thuisbasis van de Kunstkring Het Gelders Eiland. Voorzitter Stoni Scheurer van de kunstkring verzorgde de opening. Zij roemde het werk van f7 die op hun eigen wijze hun eigen streek laten zien: “Laten zien zoals fotografen dat kunnen, verbeelden van de werkelijkheid op een bijzondere manier. Sfeer treffen, ruimte zo rangschikken dat je verrast wordt, een detail uitlichten, structuren de hoofdrol laten spelen, kijken vanuit een verrassend perspectief. Als ik dit rijtje noem zit je erg dicht bij de definitie van kunst. En als ik hier rondkijk neem ik daar niets van terug, het is prachtig. De kunstkring is blij met deze expositie hier in ons mooie kerkje in Aerdt”.
Om te vervolgen met: “Zeven verschillende benaderingen van dat ene begrensde gebied – de Liemers. Is dat dan zo’n bijzonder gebied zullen buitenstaanders wellicht vragen? Het enige antwoord daarop zeggen de fotografen zelf: schoonheid gaat niet over extreme landschappen, maar over de wil van het zien.”.

f7 is een gelegenheidscollectief van leden van Fotokring De Liemers en bestaat uit Ina Kotterman, Geert Leenders, Ton Nijhuis, Wim Peters, Ivo Scholten, Herman Vreman en Ton van Vroonhoven. Zij werkten een jaar lang aan het project dat de titel “Beelden van De Liemers” heeft gekregen.

Het publiek stroomt binnen.

In haar toespraak analyseerde mevrouw Scheurer het werk van iedere fotograaf afzonderlijk. Daarbij vielen lovende woorden: “…een bijzonder thema, vanuit een heel onverwachte invalshoek bijzonder in beeld gebracht… foto’s met een verhaal….een helemaal zelf uitgevonden manier om te presenteren…. ongelooflijk goed treft zij de sfeer… hij laat ons op een andere manier kijken en al die wonderbare dingen zien….zoals hij het gebied laat zien, daar word je helemaal warm van, zo mooi…. de liefde voor het gebied straalt ervan af!….juist dat werk is zo subtiel, brengt in beeld waar je gewoonlijk aan voorbijloopt”.

Skoeks, een Westervoortse ensemble, zorgde voor een passende muzikale invulling. De viermansband brengt eigen werk in Liemers dialect en naar het Liemers vertaalde nummers van onder andere Gerard van Maasakkers. Het werk sloot naadloos aan bij de thematiek van de tentoonstelling: “Beelden van de Liemers”.

De expositie is nog op de zondagen 11, 18 en 25 november van 14 tot 17 uur te zien in de Hervormde kerk in Aerdt. Ook voor die dagen wordt veel belangstelling verwacht. Veel bezoekers van de opening kondigden aan terug te zullen komen om de foto’s nog eens rustig te bekijken.

Van de expositie is ook een boek gemaakt dat in de online winkel van uitgever Blurb besteld kan worden. Klik hier voor meer informatie en een voorvertoning van het boek.

Het kerkje in Aerdt puilde uit, de belangstelling voor de opening was overweldigend.

De Westervoortse band Skoeks zorgde voor een passende muzikale ambiance.