Portfolioavond

Maar liefst eenentwintig portfolio’s zijn op dinsdagavond 11 februari besproken door fotobespreker Hans Bronges ( www.hansbrongersfotografie.nl ). Deze portfolioavond is een initiatief van de afdeling Gelderland Zuid ( www.fotobondgelderlandzuid.nl ) van de Nederlandse Fotobond ( www.fotobond.nl ) en werd gefaciliteerd door Fotokring De Liemers ( www.fotokringdeliemers.nl ).

De bijeenkomst die avond was in Schuttersgebouw Sint Andreas, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar. Elk portfolio bestond uit vijf (soms vier) foto’s, vrijwel allemaal keurig afgedrukt op fotopapier en gemonteerd op fraaie passe-partouts.

De inhoud van de passe-partouts echter liep verrassend uiteen. Oude industriële doorkijkjes, straatfotografie, nostalgische oude treinstellen, indringende portretten van mensen en soms fraaie abstracte composities.
De diversiteit deze avond was zeer verrassend.

De bespreker, Hans Bronges was met name enthousiast over algehele kwaliteit van het ingezonden werk. Aan het einde van de avond heeft hij maar liefst zeven series in plaats van de gebruikelijke vijf series uitgekozen voor Foto Nationaal.

Hans schroomde ook niet om ter plekke sommige series anders in te delen en gaf advies waar de focus neer te leggen om bepaalde aspecten uit te diepen.

Al met al een inspirerende en geslaagde avond voor deze groep vrijetijdsfotograven om vooral door te gaan met wat hun het meest bezield. Het in beeld brengen van de alledaagse schoonheid en soms bitterheid van onze samenleving.