De fotokring gaat exposeren

Van 17 maart tot en met 22 april 2019 exposeert de fotokring in het Liemers Museum in Zevenaar. Het thema van de tentoonstelling is “Anders kijken, meer zien”. Het wordt de laatste expositie die in het huidige gebouw van het Liemers Museum te zien zal zijn. Hierna verhuist het museum naar Hal 12 in het BAT-gebouw.
Sinds maart 2018 is een tentoonstellingscommissie bestaande uit Ivo Scholten, Annelies van der Vliet en Ton van Vroonhoven bezig met de voorbereidingen. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de uitwerking van het thema en het betrekken van alle leden bij dit project.

De aankondiging van de expositie van de fotokring op de website van het Liemers Museum.


Het thema is als volgt beschreven: Van Gogh zag zijn zonnebloemen anders, heel verfrissend. Ook Mondriaan keek anders naar de wereld, zeer vernieuwend. Ook de leden van Fotokring de Liemers hebben een jaar lang anders naar de wereld gekeken om meer te Zien. In deze wereld is bijna iedereen voorzien van een camera, of smartphone. Er bij zijn, het vastleggen of simpelweg registreren is niet meer genoeg om kunstzinnig bezig te zijn. Je zult Anders moeten kijken om Meer te zien! Om niet alleen het oog maar ook de hersenen anders te laten kijken is de tentoonstelling verweven met teksten die tot nadenken dwingen. Soms humoristisch, soms prikkelend, soms po√ętisch maar altijd Anders dan gewoon, zelfs de presentatie is Anders dan u denkt. Wilt u ook eens Anders kijken, Meer zien, dan zien wij u graag!