AlbumvanWimPeters

 

 

Wim Peters

Dat een wereld een werkelijkheid nodig heeft om de waarheid te zien is niet zomaar een gegeven. Zekerheden en twijfel wisselen zodanig af dat de werkelijkheid het steeds weer wint van de waarheid.
Waar die werkelijkheid zich bevindt is niet te traceren. Ik ben op zoek naar die werkelijkheid en denk deze telkens te vangen. Beelden vormen daarbij een hoofdrol.
In mijn vrije werk is de thematiek door de jaren heen nauwelijks veranderd. De zoektocht naar het onherkenbare, de werkelijkheid die zich in mijn hoofd afspeelt, chaos beheersen door duidelijke kaders aan te brengen. Daarbij spelen ‘verhalen’ en herinneringen een grote rol.
In de getoonde serie zijn de fotowerken te zien die ik gemaakt heb naar aanleiding van mijn belevenissen uit mijn jongste jeugd in Enschede. De serie is afgelopen jaar te zien geweest op de Fotomanifestatie 2017 Enschede. Bij de serie is een boekwerkje verschenen met verhalen bij de fotowerken.

Na mijn opleiding aan de Rietveldacademie in Amsterdam ben ik werkzaam geweest als tekendocent in het onderwijs. Daarnaast werkte ik als beeldend kunstenaar, illustrator, grafisch vormgever en fotograaf. Sinds 2005 ben ik lid van Fotokring de Liemers.

Meer beelden vind je hier www.wimpeters-kunstkantoor.nl en ik ben per email bereikbaar
peterspijn@upcmail.nl