Jubileum uitje naar Koster Fine Art in Naarden

Zaterdag 2 april 2022

Ter gelegenheid van het 60 – jarig bestaan van Fotokring De Liemers worden er dit jaar diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een bezoek aan Koster Fine Art Gallery te Naarden.

Koster Fine Art Gallery (voorheen Eduard Planting Gallery) is gevestigd in “Het Arsenaal” in Naarden Vesting. We worden hier om 11.00 uur verwacht en na een kop koffie in de brasserie worden we welkom geheten door Feiko Koster.

De  galerie is gevestigd op de bovenste etage van het Arsenaal. Het eerste wat opvalt is de grote tafel met boeken van diverse bekende fotografen, welke we mogen inzien. Bekende namen als Maartje Roos, Marie Claire Greve, Alex Timmermans en Tina Trump komen voorbij in de prachtige boeken en in hetgeen Feiko ons verteld.

De galerie gespecialiseerd is in foto’s van kunstenaars, die (inter)nationaal bekend zijn. Deze werken zijn in beperkte oplage verkrijgbaar. We krijgen meerdere werken te zien, waarbij verteld wordt over verschillende technieken, de wijze van afdrukken en over contacten met kunstenaars en potentiële klanten. Door een aantal clubleden worden vragen gesteld en er ontstaat een boeiend en inspirerend gesprek.

Daarnaast is er in de Galerie ook aandacht voor aanstormend talent van (nog) onbekende, getalenteerde fotografen. Deze kunstwerken zijn minder bekend, relatief nieuw in de galerie en beschikbaar in grotere of open edities.

Na afloop wordt een kleine attentie (een Zevenaars drankje) aangeboden aan Feiko.

Nadien lopen we nog wat door de oude vestingstad heen, natuurlijk vergezeld van onze fotocamera. Naarden is een van de best bewaarde vestingsteden en uniek vanwege de stervormige bouw en het eeuwenoude stadje staat bol van de bijzondere monumenten. In groepjes of alleen kuieren we er wat rond en wordt er naar harte lust gefotografeerd. Ik denk, mede gezien de reacties van de aanwezige clubleden, dat we het erover eens zijn dat we kunnen terugkijken op een geslaagde dag!

Karin Besselink.

Fotografie: Ron Sanders.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *