Marco Bastmeijer inspireert tijdens “Bilderberg”

Marco Bastmeijer tijdens zijn bespreking van de Bilderberg-2017.
Recht uit het hart en soms recht voor zijn raap was de fotobespreking van Marco Bastmeijer op 16 mei in Zevenaar. Hij was door Fotokring De Liemers uitgenodigd om tijdens de regionale Bilderbergavond zijn licht te laten schijnen op de inzendingen van zo’n tien fotoclubs van de afdeling Gelderland-Zuid.

“De Bilderberg” is een decennia bestaande jaarlijkse traditie. De fotobespreking voor de afdeling is ooit begonnen in het Oosterbeekse Bilderberghotel, maar wordt al jaren in steeds wisselende plaatsen gehouden. De naam is steeds aan de startlocatie verbonden gebleven.

Marco Bastmeijer staat er om bekend om op geheel eigen wijze foto’s te bespreken. Hij doet dat eerlijk, begeesterd, enthousiast en ook heel direct. Hij kondigde aan het begin van de avond ook meteen aan dat hij alleen maar eerlijk kan zijn in zijn bespreking. Dat leverde voor de toehoorders een boeiende avond op waarin Marco hen meenam in zijn overwegingen.

Bespiegelingen waren er over reisfotografie en de gretigheid waarmee fotografen in verre buitenlanden aan het fotograferen slaan. Over portretfotografie die heel professioneel is uitgevoerd. De spreker vroeg zich af waarom bepaalde conventies gevolgd worden terwijl amateurfotografen geheel vrij zijn in hun aanpak. Over foto’s waar de geportretteerde blij mee is maar waarvan de communicatieve waarde beperkt is.

Marco Bastmeijer constateerde dat hij vaak bij foto’s aan de oppervlakte blijft en niet altijd tot het verhaal kan doordringen. Maar tegelijkertijd kon hij erg enthousiast worden van foto’s die wèl communiceren, verwondering oproepen of gewoon goed gemaakt zijn.

Aan het eind van de avond, die door rond de vijftig fotografen werd bezocht, bedankte secretaris Ina Kotterman van de organiserende vereniging de bespreker voor zijn prikkelende en inspirerende aanpak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *