Annelies van der Vliet toont muurbloempjes in CODA

Onder de titel “The camera is of the mind: the picture of the heart” exposeert Annelies van der Vliet tot en met 30 april in de CODA Centrale Bibliotheek in Apeldoorn. Zij toont er onder andere haar poëtische serie “Muurbloempjes” waarin ze met een groot gevoel voor schoonheid en gebruikmakend van zachte kleuren geweldige sferen creëert rond eenvoudige bloemen en oude muren.

Annelies fotografeert al bijna haar hele leven. Zij begon in haar tienerjaren al te experimenteren met een spiegelreflexcamera die ze van haar eerste salaris kocht. Via fotocursussen en lidmaatschappen van verschillende fotoclubs heeft ze zich bekwaamd tot de sensitieve fotografe die ze nu is. Ze is nu al weer een aantal jaar lid van Fotokring De Liemers.

De Huissense fotografe laat zich graag verrassen door onverwachte kleine details die ze uitvergroot in haar fotografie, zoals bij de ‘Muurbloempjes’ te zien is. Met deze serie, bestaande uit een aantal tweeluiken, behaalde ze in 2014 de titel kandidaat-Bondsmeester bij de Fotobond. Uit deze serie zijn zes tweeluiken in Apeldoorn te zien. De expositie is aangevuld met recent werk uit Cuba en met roest- en urbanfoto’s.

Annelies werkt vooral op gevoel. Op oude muren, boten, kassen of roestige containers speurt ze naar kleine onverwachte details, die ze uitvergroot. Ze is gefascineerd door de schoonheid van vergane glorie en brengt die liefde voor het verval in beeld.
De expositie is te zien tijdens de openingsuren van de CODA Bibliotheek. Klik hier voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *