UA-171140605-1

Rijnstrangen onderwerp fotografische samenwerking

Beelden uit de Liemers van Ina Kotterman uit het Rijnstrangengebied.

Beelden uit de Liemers van Ina Kotterman uit het Rijnstrangengebied.

Rina Blaauw, Ina Kotterman en Ben Maassen presenteerden op 17 november 2016 de resultaten van hun fotografische samenwerking. Zij gingen dit jaar de uitdaging aan om gedrie├źn een onderwerp uit te diepen. “De fotografische samenwerking van….” is al een aantal jaren vast onderdeel van het programma van de Fotokring.

De Rijnstrangen, een natuurgebied met waterlopen, riet, moeras en weiland gelegen tussen Pannerden, Zevenaar, Aerdt en Lobith vormden het territorium waar zij een jaar lang aan de slag gingen. Ruim dertig fotoseries leverde het op, waarin het landschap in verschillende weers- en lichtomstandigheden aan bod kwamen. Ook toonden zij tijdens een avondvullend programma details van bloemen, insecten, veerpontjes en gemalen.
Ben Maassen, met tientallen jaren ervaring in het onderwijs, toonde zijn didactische kwaliteiten in het uitleggen van de exacte locaties. Grote Gelderse Waard, Kleine Gelderse Waard en alle dijkjes, paadjes en bruggetjes: Ben wist het feilloos over te brengen. Rina en Ina vulden zijn uitleg aan met hun ervaringen.

Klik hier voor foto’s van de samenwerking.

Geef een antwoord

2 − 2 =