UA-171140605-1

In memoriam Wies van Well

April 2012: Wies van Well (in roze trui) maakt haar eigen pinhole lens tijdens een workshop in het kader van het 50-jarig bestaan van de fotokring.

April 2012: Wies van Well (in roze trui) maakt haar eigen pinhole lens tijdens een workshop in het kader van het 50-jarig bestaan van de fotokring.

Fotokring De Liemers heeft geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van Wies van Well op 4 november. Zij was één van de oudste leden van de fotokring, zowel in leeftijd als in anciënniteit. De 84-jarige Zevenaarse is 44 jaar lid geweest van de vereniging.

Wies was een zeer gewaardeerd lid. Aan alle activiteiten nam zij tot afgelopen week met veel enthousiasme deel. De laatste jaren fotografeerde ze onregelmatig, maar haar fotowerk was heel karakteristiek. Ze combineerde aquarellen met bloemen en dat leverde heel eigen en eigenzinnige beelden op.

Twee keer was ze voorzitter van de club. De eerste keer was van 1984 tot en met 1989, toen ze opgevolgd werd door Theo Lode de Leede. De tweede periode was in 2004 toen voorzitter Theo Lode de Leede overleed. Ik was toen secretaris en heb haar gevraagd of zij het voorzitterschap een jaar wilde vervullen. De club had haar nodig en natuurlijk zei Wies, die nooit te beroerd was om een handje te helpen, daar ja op.

In Zevenaar was Wies een bekende verschijning. Als echtgenote van huisarts Harry van Well kende de hele plaats haar natuurlijk, maar ze was ook actief in bijvoorbeeld een beleggingsclub en een leesclub. Een brede belangstelling en nieuwsgierigheid (in positieve zin) waren haar eigen. Onlangs nog stapte ze over op een Apple computer en ze probeerde zich ook Photoshop eigen te maken.
Activiteiten als clubweekends, dagtochten en summer schools waren erg aan Wies besteed. Ze was altijd van de partij en reageerde zonder uitzondering enthousiast.

Op de bijeenkomsten van de club wist zij zich goed te roeren. We herinneren ons allemaal hoe ze ongezouten commentaar kon leveren; Wies nam geen blad voor de mond en kon menig clublid met een welgeplaatste opmerking op zijn plek zetten. Zij was echter niet alleen direct en ad rem maar ook lief en belangstellend; daarom hadden wij allemaal een zwak voor haar. Het plotselinge overlijden van onze Wies heeft ons erg geschokt; haar afwezigheid zal door ons zwaar worden gevoeld.

Ton van Vroonhoven
 
 
 
Als oudgediende van de club, was ik aangeslagen door het overlijden van Wies. Begin 70er jaren was zij enkele jaren vóór mij al aktief in de club.
In aanvulling op Ton’s ‘in memoriam’ dacht ik aan de clubtochten die we maakten en de vele praktische aanwijzingen die zij inbracht om die ondernemingen te doen slagen.
Een vrouw naar mijn hart is er niet meer.

Fokke Nijdeken

doel-8-4-11

lille2-8-4-11

2 Reacties op In memoriam Wies van Well

  1. Ton schreef:

    Je heb fijne woorden gebruikt, Ton, een eerbetoon aan Wies.

  2. Daan schreef:

    Mooie passende woorden Ton. Respect.

Geef een antwoord

drie × 4 =