Eerste helft fotojaar afgesloten

De fotokring heeft de eerste helft van het fotojaar 2015 op 11 juni afgesloten met een gezellige en zeker ook boeiende avond. Onder leiding van Herman Vreman en Ivo Scholten werd een gevarieerd programma afgewerkt.

Het eerste onderdeel was “fotograferen in de stijl van…” In december vorig jaar besprak Diana Bokje portfolio’s van Liemers-leden, waarbij ze voor iedere fotograaf een professionele voorbeeldfotograaf had gezocht. Haar uitdaging aan ons: verdiep je in deze fotograaf en probeer eens op zijn manier te werken. Zo’n tien leden hadden de uitdaging opgepakt en dat leverde boeiende informatie op, we zagen weer heel andere fotografische benaderingen en de pogingen om in de voetsporen te treden van gerenommeerde fotografen waren heel verdienstelijk.

Het tweede onderdeel was een opdracht om drie foto’s te maken van een onderwerp dat steeds duidelijker in beeld komt. De eerste foto is onherkenbaar, de tweede geeft meer aanknopingspunten en de derde geeft het “geheim” prijs. Aan de leden de opdracht om zo snel mogelijk het onderwerp te raden.

Derde en laatste programmapunt was de jaarlijkse tombola. Ieder lid levert aan het begin een topfoto in en door loting krijg je een foto van een ander lid in retour. Hierna werd nog gezellig nagepraat.

De eerstvolgende activiteit is de Summer School over “verhalende fotografie” waarvoor zich vijftien leden hebben aangemeld. Daarna worden de clubactiviteiten in september weer opgepakt.

1 gedachte over “Eerste helft fotojaar afgesloten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *