Fotobond: Summer School beste idee van 2014

De website van de Fotobond waarop de Summer School van fotokring De Liemers werd uitgeroepen tot Beste Idee van 2014.
De website van de Fotobond waarop de Summer School van fotokring De Liemers werd uitgeroepen tot Beste Idee van 2014.
De Summer School van Fotokring De Liemers is door de taakgroep Opleidingen en Sprekers van de Fotobond uitgeroepen tot ‘Het beste idee van 2014’. De taakgroep had om creatieve ideeën gevraagd die inspirerend kunnen zijn voor andere fotoclubs.
De taakgroep meldt: “Er is genoeg te beleven in Fotobondland. Dat blijkt uit het aantal creatieve inzendingen dat de Taakgroep Opleidingen & Sprekers ontving voor de wedstrijd ‘Het beste idee van Nederland’. Wat dacht u van 24-uur lang fotograferen in Deventer of het uitdelen van een alledaags voorwerp aan de leden om mensen te stimuleren anders te kijken, zoals het theezakje van Fotogroep Meppel. Het winnende idee is De Summer School van Fotokring de Liemers. In de zomermaanden, waarin het clubgebeuren doorgaans stil ligt, houdt Fotokring De Liemers haar Summer School. Er wordt gewerkt aan een onderwerp dat doorgaans buiten de aandacht van de ‘gemiddelde’ amateurfotograaf ligt. In 2014 stond de fotografie van Stephen Shore centraal. Boeiende lesavonden met echt huiswerk en volop ruimte voor discussie. De fotoclub wint hiermee de gratis inspiratieavond voor de hele club” (lees het hele bericht op de website van de bond).
Tijdens de Summer School, georganiseerd door Ton van Vroonhoven, werd gekeken naar wat de foto’s van Stephen Shore kenmerkt, wat zijn plaats is in de fotogeschiedenis en wie zijn navolgers zijn. Al vóór de eerste avond gingen de twaalf deelnemers (maar liefst 40 % van het aantal leden) aan de slag met het bestuderen van Shore’s werk en het bekijken van enkele interviews.
De eerste avond werd vooral besteed aan introductie van Shore, het bediscussiëren van de huiswerkopdracht en bespreken van de nieuwe opdracht. De tweede avond kwamen de eigen resultaten aan bod. In de tussenliggende periode waren er wekelijks tips, links naar films (zoals uitleg over de werking van de technische camera) en aanvullende literatuur.
Het onderwerp werd moeilijk gevonden, maar iedereen iedereen kwam met (veel) resultaat. De discussies waren levendig, de avonden lang maar gezellig.
Geprobeerd wordt ieder jaar een uitdagend onderwerp te kiezen. Zo is in voorgaande jaren al aandacht besteed aan het werk van Rinko Kawauchi en aan de groep f64.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *