UA-171140605-1

Annelies van der Vliet kandidaat BMK

De jury van de BMK (Bonds Meester Klasse) heeft op 9 maart besloten om ons clublid Annelies van der Vliet toe te laten als Kandidaat Bondsmeester. Dat betekent dat zij de BMK-activiteiten van de bond mag bezoeken en begeleid wordt naar de volledige BMK titel.
Tijdens de clubavond van 14 maart heeft Annelies haar bekroonde serie “Muurbloempjes” toegelicht. Zij vertelde enthousiast over haar fotografische aanpak en het daaropvolgende selectieproces. Annelies ging aan de slag in het verlaten Belgische dorp Doel maar koos daarbij een totaal eigen benadering. Zij fotografeerde kleine bloemen en bladeren tegen verweerde gevels en combineerde dat met flarden gebloemd behang uit de verlaten huizen. Vijftien tere tweeluikjes leverde dat op. Die waren met zoveel raffinement uitgevoerd dat de jury geen twijfel had over haar kwaliteiten.
Ieder jaar biedt de Fotobond aan haar leden de kans om op te gaan voor het predikaat Bonds Meester Klasse. Hiervoor moet een serie foto’s van uitzonderlijk hoog niveau worden ingestuurd. Naast het predikaat Bondsmeester is er ook de mogelijkheid Kandidaat Bondsmeester of Aspirant Bondsmeester te worden.
De jury was dit jaar streng: slechts drie inzenders kregen het predikaat BMK, 11 inzenders werden kandidaat-BMK. Op de website van de Fotobond staan de foto’s van nieuwe BMK-ers en kandidaten. Ook staat er meer informatie over het fenomeen Bonds Meester Klasse.

Geef een antwoord

acht + een =