‘Pinhole’ in praktijk gebracht

De deelnemers van de pinhole dag, gefotografeerd met een pinhole camera. Helaas was het gaatje van deze camera verre van perfect...

Na de succesvolle workshop ‘pinhole camera maken’ op donderdag 26 april gingen elf leden van de club op zaterdag 28 april op pad om foto’s te maken. De activiteit stond in het teken van het 50-jarig bestaan en van de Wereld Pinhole Dag.

Gefotografeerd werd in de Zevenaarse binnenstad en omgeving (tuin van het kasteel, park bij het juvenaat). Dat leverde wel reacties op van het publiek. Zo kreeg een van de deelnemers te horen: “Mevrouw, mag ik u er attent op maken dat u de lensdop nog op de camera heeft zitten”. Met die lensdoppen waren we juist tijdens de workshop bezig geweest om het perfecte gat te krijgen voor de gaatjescamera.

Al snel bleek dat sommigen bedrevener waren in het maken van minuscule gaatjes in Guinnessblikken dan anderen. Zij werden beloond met beduidend scherpere beelden. De resultaten zullen op de clubavond van 10 mei getoond worden. Een selectie foto’s wordt ook ingezonden voor de Worldwide Pinhole Day. Zie de website van WPPD voor meer informatie.

Impressie van pinhole fotografie in het Juvenaatspark in Zevenaar.

1 gedachte over “‘Pinhole’ in praktijk gebracht”

  1. Dat staat er al weer snel op. Die zwart/wit opnames zien er ondanks onscherpte toch goed uit. Die groepsfoto is inderdaad wat vaag, maar een leuke herinnering aan deze dag.

Reacties zijn gesloten.